Informatieboek 'Weg met het voerbakje!'

 

 

Lief, zo’n kat die de hele dag slaapt. Af en toe naar de kattenbak gaat of een hapje eet of drinkt. Maar is hij ook echt gelukkig? Katten zijn van nature roofdieren, ze jagen een groot deel van de dag. Een gelukkige kat is actief en zorgt zelf voor zijn eten, maar thuis krijgt hij zijn voer in een bakje. Wil je weten hoe je zorgt voor meer mentale en lichamelijke activiteit en hiermee onder andere gedragsproblemen en overgewicht bij de kat voorkomt? Bestel dan het informatieboek ‘Weg met het voerbakje’.

 

Inhoud

Het informatieboek bestaat uit 30 korte lessen, verdeeld over 6 hoofdstukken, waarin je onder andere meer leert over de oorsprong van de kat en hoe zijn natuurlijke leefomgeving verschilt van de manier waarop de meeste katten worden gehouden. Aan de hand van 5 criteria kun je lezen je hoe je de huiselijke omgeving zo kunt aanpassen dat deze beter aansluit bij de natuurlijke behoeftes van de kat.

 

Vervolgens leer je meer over natuurlijk gedrag van katten, zoals jagen, en hoe je dit met spel en voer kunt nabootsen.

 

De manier waarop de kat zijn eten krijgt beïnvloed zijn welzijn. De kat laten werken voor zijn eten maakt hem gelukkig(er), kan overgewicht tegengaan en gedragsproblemen voorkomen. Dit lees je in de lessen over voedselverrijking.

 

Het informatieboek wordt afgesloten met een uiteenzetting van verschillende voerpuzzels en vervolgens kun je aan de hand van een stappenplan aan de slag om je kat te leren puzzelen.

 

Na het lezen van alle informatie heb je meer geleerd over waarom het voeren door middel van een voerbakje niet aansluit bij de wensen van de kat en kan het voerbakje de prullenbak in. Weg met het voerbakje!

 

Voor wie?

  • (Toekomstige) Katteneigenaren
  • (Beginnende) Dierenoppassers, paraveterinairen, kattenfokkers of medewerkers van een dierenasiel/kattenopvang
  • Professionals in de kattenbranche die hun kennis willen opfrissen over voedselverrijking
  • Kattenliefhebbers die zich na het lezen van de regel hierboven afvragen wat voedselverrijking is

 

Wat kost dit informatieboek?

Het informatieboek kost €49* (inclusief verzending).

Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan FELIDA Big Cat Sanctuary

 

Wat krijg je allemaal?

De informatie is geheel op papier (A4, 54 pagina's), gebonden in een map. Daarnaast zit er in het pakket een voerpuzzel/slowfeeder en iets leuks en lekkers voor de kat (zie foto hierboven**), zodat je direct kunt beginnen om je kat aan het werk te zetten.

 

Hoe kun je bestellen?

Stuur een email met daarin je naam en adres naar info@kattenoppasbennekom.nl. Zet in het onderwerp: Bestellen informatieboek ‘Weg met het voerbakje’.

 

Betaling

Na je bestelling ontvang je een factuur. Zodra deze is betaald wordt het materiaal zo snel mogelijk naar je verstuurd. Houd rekening met ongeveer een week levertijd.

 

Hoe ontvang ik het materiaal?

Het pakketje past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

 

* Kattenoppas Bennekom is vrijgesteld van BTW.

** De inhoud van het 'snackpakket' kan afwijken van de foto

Artikelen


Onderstaande artikelen zijn verschenen in het magazine van Dierentehuis De Hof van Ede en te lezen door op de blauwe tekst te klikken.

 

De leefwijze van huiskatten
Rondom 1 - 2019

 

Wat heeft de kat nodig aan kattenspullen?
Rondom 2 - 2019

 

De beste plekken voor alle kattenspullen
Rondom 3 - 2019

 

Voedselverrijking voor katten
Rondom 4 - 2019

 

Het afzetten en inrichten van een katvriendelijke tuin
Rondom 1 - 2020

 

De gelukkige binnenkat; rekening houden met zijn zintuigen
Rondom 2 - 2020

 

De voordelen van vaker de kat voeren en praktische voertips
Rondom 3 - 2020

Review 'Weg met het voerbakje'

 

“Onwijs leuk en informatief! Heel begrijpelijk geschreven, duidelijke voorbeelden, heeft een goede opbouw en de gebruikte plaatjes maken het tot een zeer prettig te lezen informatieboek. Het is meer dan alleen voerverrijking en alleen de eerste 2 hoofdstukken zou iedere katteneigenaar eigenlijk moeten lezen. Ik denk dat een ieder die graag wat extra's voor zijn kat wilt doen blij gaat worden met dit informatieboek.”

 

Sabrina Den Hartog - Dierenoppas

 

Review 'Weg met het voerbakje'

 

“Lekker leesbaar, leuk geschreven, mooi vormgegeven, nuttige info, kortom een aanwinst."

 

Ingrid en Gerrit Claus